آشنایی با انواع تلویزیون قبل از خرید
آشنایی با انواع تلویزیون: با توجه به تنوع و گستردگی که در زمینه ی تولید تلویزیون وجود دارد ، لازم است که قبل از خرید با انواع تلویزیون آشنایی داشته باشید. در این پست نیمداری سعی شده توضیحاتی در این باره به شما ارائه دهیم.

آشنایی با انواع تلویزیون
LED چیست
در این نوع پنل ها به جای لامپهای فلورسنت CCFL ، لامپهای ED یا « light-emitting diode » در پشت تلویزیون قرار داده شده اند، پنل ها در این نوع ، باریک تر هستند و از لحاظ صرفه جویی نیز مقرون به صرفه تر و مصرف برق کمتری دارند؛ اما کیفیت تصاویر در آن با هم تفاوتی ندارند. عمر لامپ های LED, LCD مشابه هم و بین ۳۰۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ ساعت است و بعد این مدت روشنایی و نور پس زمینه انها نصف میشود.
– Full array
در این نوع پنلها لامپهای LED بصورت منظم و یکدست در تمام تلویزیون پخش شده اند که موجب می شود ، نور یکنواخت و یکسان تولید شود و نور هر منطقه جداگانه و بوسیله ی LED آن منطقه تنظیم و کنترل می شود.
– LED EDGE
بعضی از سازندگان پنل های LED به جای به کار بردن نور سفید از انواع نور رنگی استفاده می کنند و تلویزیون را قادر به تولید رنگهای بیشتری می کند. این پنل ها نور لبه ها رو بیشتر میکنند هنگامی که نور محیط کم است، که اصطلاحاً به این مشکل « Clouding» گفته می شود .
چیدمان ال ای دی های ارزان قیمت اینچنین است که لامپهای LED در تمام سطح پنل وجود دارند ، اما به تعداد کم و بدون قابلیت تنظیم نور، LED های به کار رفته در آن دارای نور یکسانی میباشند، که به آنها Direct lit می گویند.

آشنایی با انواع تلویزیون
تلویزیونOLED
OLED ها مانند ال ای دی ها هستند با این تفاوت که ساطع کننده نور آن ماده ای ارگانیک میباشد. نمایشگر تلویزیون ها ی OLED از دیود های آلی ساطع کننده نور تولید شده اند بنابراین به نورپردازی پشت صفحه نیازی نیست، وزن و مصرف انرژی کم و زاویه دید بالا، باریک و ظریف و رنگ مشکی عمیق و حقیقی با کنتراست بیشتر را دارا می باشند.
بیشتر برای نمایش سینمایی استفاده میشود چون در بازسازی صفحه سریع اند و مقاومت بالایی در برابر ضربه و گرما دارند. وسعت رنگ و طول عمرآنها بیشتر از مدل های دیگه است. روشنایی رنگ آبی زودتر از سبز و قرمز از بین میرود.
تلویزیونهای ۴KیاUHD
UHD تلویزیون های با کیفیت بسیار بالاتر ازنظر سیستم ، سخت افزار و نرم افزار به نسبت تلویزیون های HD است.تراکم پیکسلی ۳۲ میلیون که در اچ دی ۲ میلیون است یعنی ۳۰ملیون پیکسل بیشتر در نتیجه رزولوشن و کیفیت تصویر و صدا در آن بیشتر از تلویزیون های اچ دی است .
تکنولوژی OLED با رزولوشن ۴ K ، کیفیت عالی و بی نظیری دارند ؛ اما به دلیل قیمت بالا استقبالی از آنها نشده و هنوز در رقابت با انواع پنل های پلاسما و LCD نمی باشند .
– تلویزیونهای(۳D) سهبعدی
دیدن برجسته و بعددار تصاویر، فیلم ها ،بازی ها را سهبعدی می گویند بعد سوم ، عمق به طول و عرض اضافه میشود باعث میشود تصویرهای فرستاده به هرچشم ، باهم متفاوت و برجسته و بعد دار باشد و با استفاده از عینک های مخصوص باعث میشود مغز به اشتباه می افتد و بعد سوم دیده میشود.
دو مدل تلویزیون ۳ بعدی داریم «Active & Passive» ، که در نوع پسیو، کیفیت تصویر پایین تر و عینک ها بدون باتری و سبک و ارزانند و برای نمایش ۳بعدی مناسب اند، مدل اکتیو دارای رزولوشن بالا همراه با لرزش تصویر، عینک های سنگینتر و برای نمایش ۲بعدی مناسب است.

آشنایی با انواع تلویزیون
پلاسما
اساس کار تلویزیونهای پلاسما، بصورت تابش و پرتاب جریانی ، از ذرات با بار منفی « الکترونها» به سوی صفحه ی شفافی است که توسط ماده ای فلورسنت پوشیده شده است.
« PDP» ، کوتاه شده ی عبارت Plasma Display Panel است و به معنی صفحه نمایش پلاسما است. تکنولوژی به کار رفته در پلاسما این چنین است ؛ دو صفحه ی شیشه ای نفوذ ناپذیر در برابر هوا که بین آنها توسط گازهایی مانند نئون و آرگون و زنون پر شده است و با اعمال ولتاژ به سلولهای گازی ، سلولها برانگیخته شده و نور فرابنفش تولید می کنند و در نتیجه ی برخورد نور فرابنفش با لایه ی فسفری ، پیکسلهای فرعی (RGB) نور مرئی تولید می شود بر اثر این حرکات و جابجایی الکترونها و برخورد با ذرات دیگری که در مسیر حرکت وجود دارد انرژی الکترونها ی آزاد، به صورت نور گسیل می شود.

آشنایی با انواع تلویزیون
LCD «ال سی دی »
در ال سی دی ها از لامپ نئون برای روشن کردن صفحه استفاده می شود ، با توجه به قیمت ال سی دی ها تعداد لامپهای به کار رفته در آنها نیز متفاوت است این مواد نسبت به دما حساسیت بالایی دارند و حرارت خیلی کمی می تواند آنها را به حالت مایع تبدیل کند.
برخی کریستالهای مایع هستند که نسبت به جریانهای الکتریسیته نیز حساسیت بالایی دارند و مولکولهای تشکیل دهنده ی آنان با تغییر جریان الکتریکی تغییر حالت می دهند.
به طور متوسط طول عمر یک لامپ نئون ۵۰,۰۰۰ ساعت است.در ال سی دی ها از لامپ نئون برای روشن کردن صفحه استفاده می شود ، با توجه به قیمت ال سی دی ها تعداد لامپهای به کار رفته در آنها نیز متفاوت است، به گونه ای که در ال سی دی های ارزان قیمت یک لامپ نئون و در ال سی دی های گران قیمت چهار یا پنج لامپ ، استفاده می شود.لازم به ذکر است که تعداد لامپ تاثیری در کیفیت تصاویر ندارد ، اما در ال سی دی های که تعداد بیشتری لامپ دارند.
اگر یکی از لامپها سوخته شود ، یک لامپ دیگر به عنوان لامپ ذخیره وجود دارد در نتیجه عمر مفید نمایشگر ال سی دی افزایش می یابد. طول عمر ال سی دی ۶۰ هزار ساعت(۶سال استفاده ۲۴ساعته ) است به این معنی نیست که بعد از ۶ سال دیگه نمیتونید ازش استفاده کنید بلکه به این معناست که تصاویر روشنایی اولیه رو نخواهند داشت و نورش به نصف میرسد .
کیفیت تصاویر پلاسما بهتر است یا ال سی دی؟
برای مقایسه ی کیفیت تصاویر در تلویزیونهای پلاسما و ال سی دی ها ، لازم است که تکنولوژی به کار رفته در هر دو نوع تلویزیون را بررسی کرد. با ترکیب نمودن سه رنگ قرمز و آبی و سبز و تغییر شدت هر کدام از آنها می توان انواع رنگ ها را تولید کرد.
سه رنگ اصلی قرمز و ابی وسبز به تنهایی پیکسلهای فرعی نامیده می شوند ، ترکیب این سه رنگ با هم و مجموع آنها ، پیکسل مجزایی را تشکیل می دهند.
درون پیکسلهای فرعی ، گازهای مختلفی مانند آرگون و نئون و زنون وجود دارد ، الکترودهایی که در این پیکسلها به صورت عمودی قرار گرفته اند ، باعث برانگیخته شدن این گازها می شوند و گازهای برانگیخته شده نیز ، فوتونهای فرابنفشی را از خود منتشر می کنند که باعث تحریک شدن پیکسلهای سبز و قرمز و آبی بر روی لایه ی فسفری می شوند

آشنایی با انواع تلویزیون
در تلویزیونهای پلاسما با گذشت زمان، میزان روشنایی صفحه پایین می آید اما در ال سی دی ها با گذشت زمان ، با پدیده ی افت روشنایی مواجه نمی شویم ، در ال سی دی ها فیلترهای رنگی بوسیله ی نور پس زمینه روشن می شوند، کریستالهای مایع بین نور پس زمینه و پیکسلهای فرعی قرار دارند، در صورتی که کریستالهای مایع مات شوند ، عبور نور مسدود می شود ونور اجازه عبور نخواهد داشت ، اما اگر کریستالها شفاف باشند نور عبور کرده و پیکلسها را روشن می کند.
تلویزیونهای پلاسما با گذر زمان لایه ی فسفری توانایی تولید نور را از دست می دهد و در نتیجه روشنایی صفحه پایین می آید، عمر مفید تلویزیونهای پلاسما بطور میانگین ۱۰ سال تخمین زده شده است و با گذشت این مدت میزان روشنایی صفحه نصف می شود .
در تلویززیونهای ال سی دی چون نور پس زمینه وجود دارد لذا روشنایی صفحه با گذشت زمان پایین نمی آید. لازم به ذکر است که در هوای گرم کریستالهای مایع به هم نزدیک می شوند و باعث انعکاس نور آبی می شوند، در هوای سرد کریستالها از هم فاصله می گیرند و باعث انعکاس نور قرمز می شوند.
اگر قصد خرید تلویزیونهای کوچکتر از سایز ۳۷ اینچ را دارید ، مطمئناً ال سی دی ها انتخاب مناسبتری هستند .
از مزیت های پلاسما می توان به مواردی مانند کیفیت مناسب پلاسما در سایزهای بالا و همچنین سرعت بالای پلاسما درانتقال و نمایش سریع تصاویر پشت سرهم و عملکرد مناسب پلاسما در محیط های تاریک اشاره کرد.
برای نمایش دادن فیلم ها و ویدیوهای پرتحرک ، تلویزیونهای پلاسما بهترین انتخاب می باشند ؛ زیرا این تلویزیونها سرعت پاسخگویی زیادی دارند و قادر به نمایش سریع تصاویر بدون ایجاد سایه هستند و بدون هیچ تاخیری تصاویر را برای شما نمایش می دهند.
برای اینکه تلویزیون را بر روی دیوار نصب کنید البته در ارتفاع کم ، هم پلاسما هم ال سی دی مناسب هستند ، اما اگر سایز و اندازه ی صفحه نمایش بزرگ باشد ، به دلیل افزایش وزن و سنگین بودن ، بهتر است از تلویزیونهای ال سی دی که سبکتر هستند استفاده کنید. برای اینکه تصویر عمیق تر و بهتری داشته باشید ، قطعاً انتخاب پلاسما گزینه ی مناسبتری خواهد بود ،چرا که کنتراست پلاسماها بیشتر از تلویزیونهای ال سی دی است و عمق بهتری دارند.

آشنایی با انواع تلویزیون
مهمترین فاکتورها در انتخاب تلویزیون را بشناسید:
– رزولوشن صفحه
شاید فکر کنید که هرچه رزولوشن صفحه و در نتیجه چگالی آن بالاتر باشد، تلویزیون تصاویر بهتری را به شما نشان خواهد داد، این گفته تا حدودی درست است اما در صورتی که محتوای مناسب با وضوح مربوطه را داشته باشید، به عنوان مثال اگر شما یک تلویزیون ۴K داشته باشید که قصد دارید با آن شبکههای تلویزیونی ایران که معمولا از اچدی (آن هم فقط یک کانال) فراتر نمیروند را ببینید، تفاوت خاصی را در خروجی تصویر نسبت به تلویزیونهای اچدی معمولی مشاهده نخواهید کرد. این موضوع در رابطه با دیگر رزولوشنها نیز صادق است، بنابراین زیاد خود را درگیر اعداد نکنید و تلویزیون مناسب با نیازتان را خریداری کنید.
– زاویه دید
زاویه دید در تلویزیونهای صفحهتخت معمولا ۱۷۸درجه است، بنابراین از خرید تلویریونهایی که زاویه دید کمتری دارند خودداری کنید. در رابطه با تلویزیونهای خمیده مقداری اعداد متفاوت هستند و معمولا این تلویزیونها برای خانههایی پیشنهاد میشود که تعداد افرادی که برای دیدن تلویزیون کنار یکدیگر قرار میگیرند، کم باشد تا بتوانند در نقطه کانونی آن جای بگیرند، البته هرچه اندازه صفحهنمایش بزرگتر باشد تعداد افراد بیشتری در نقطه کانونی آن جای خواهند گرفت.
– کنتراست
در یک جمله کنتراست به معنی میزان تفاوت سیاهترین پیکسل، نسبت به سفیدترین آنهاست و طبیعتا هرچه مقدار آن بالاتر باشد تصویر شفافتر و واضحتر دیده میشود. البته کنتراستهای بالای ۱:۵۰۰۰۰۰ بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند تا کاربردی.
– مشخصات پردازشی
این که چرا باید تلویزیون اسمارت بخریم امری است که بیشتر جنبه سلیقهای دارد تا کاربردی، چون اولا تعداد افرادی که از این قابلیتها استفاده میکنند بسیار محدود است، ثانیا بیشتر امکانات ارایه شده در این تلویزیونها با خرید یک دانگلکروم یا وسیلهای مشابه با قیمتی بسیار ارزانتر در تلویزیونهای معمولی نیز قابلدسترس خواهد بود، به هرحال برای خرید تلویزیون هوشمند بهتر است سراغ آنهایی برویم که مشخصات بالاتری دارند، مثلا دارای پردازشگر گرافیکی قدرتمندتر یا تعداد هستههای پردازنده بیشتری هستند.
– کیفیت صدا
کیفیت صدا در تلویزیونهای فلت به هیچ عنوان مناسب نیست؛ بنابراین بهدنبال کیفیت صدای مناسب نباشید، این امر به این علت است که اکثر تلویزیونهای LED-LCD به دلیل ضخامت کم خود نمیتوانند اسپیکرهای حرفهای داشته باشند. معمولا در تمامی آنها کیفیت صدا از سطح متوسط بالاتر نمیرود، بنابراین برای داشتن صدای بهتر میبایست به سراغ خرید بلندگوهای حرفهای و مجزا بروید.
– خود را درگیر برندها نکنید
تعصب بیجا روی یک برند خاص نهتنها به خرید شما کمک نخواهدکرد بلکه گزینههای محدودتری را برای انتخاب باقی میگذارد، بنابراین تعصبات بیجا روی خرید حتمی یک برند را دور بیندازید
– چند نکته کوچولو!
– تفاوت خاصی بین یککابل HDMI دههزارتومانی و یک کابل ۱۰۰هزار تومانی وجود ندارد پسلطفا پول خود را دور نریزید.
– بیشتر تلویزیونهای جدید مجهز به گیرندهدیجیتالداخلی هستند پس مواظبباشید فروشندگان یک ستتاپباکس خارجی را بههمراه تلویزیون بهشما نفروشند.
– برای دریافت تلویزیوندیجیتال داشتن یک آنتن معمولی کافی است پس خوب دقت کنید پول بیهوده بابت خرید آنتنهای گران قیمت ندهید.
– داشتن گارانتی برای تلویزیون خوب است اما الزامی نیست، چون معمولا تمامی تلویزیونهای LED یا LCD کیفبت ساخت و عمر خوبی دارند و بهندرت به گارانتی نیاز پیدا میکنند.
– لطفا در خرید یک تلویزیون ابعاد خانه خود را نیز در نظر داشته باشید، به عنوان مثال خرید یک تلویزیون ۸۵ اینچی برای یک اتاق ۴۰ متری به هیچ عنوان مناسب و عاقلانه نیست!